Selecteer een pagina

Alex Roeka

Hij is meer dan alleen een singer-songwriter. Hij is een poëet, een peinzer en een wielerfanaat. Roeka won twee keer ( in 2009 en 2013 ) de Edison Award in de categorie Theater/Kleinkunst. In 2009 won hij de Annie MG Schmidt Prijs voor zijn lied “Noem ’t geen liefde”.

Alex Roeka behoort tot het zeldzame ras van volstrekt eerlijke zangers en kan gerust als één van de belangrijkste zangers van Nederland worden beschouwd. Inmiddels viert hij zijn twintigjarig jubileum met een nieuw programma en een nieuw album, zijn tiende alweer.

Dichter, schrijver, muzikant en performer. Eind vorig jaar verscheen zijn nieuwe roman “Renger”, een familiegeschiedenis in Groningen en Friesland.

Hij zal zowel uit zijn dichtbundels als uit zijn nieuwe roman voorlezen.”

En als Nyk de Vries het podium betreedt gebeurt er iets magisch” aldus Coen Peppelenbos van Literair Nederland.

Nyk de Vries

Vincent Geers

Vincent Geers is theatermaker en stand up comedian. Naast cabaretvoorstellingen maakt hij theatervoorstellingen, schrijft hij voor theater, film en televisie.

Als stand up comedian is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café Amsterdam.

Cabaretière, geroemd om haar typetjes, genomineerd voor de Nederlands Hoop èn columniste bij het Parool.

In haar vijfde soloshow “Buitenspel” vraagt zij zich af wanneer je succesvol bent. Als je in een dikke auto rijdt? Als je in een groot huis woont? Als je veel Facebookvrienden hebt? Als je op de tv komt? Iedereen wil meetellen.

Ellen zet in “Buitenspel” de spelregels naar haar eigen hand. Met haar virtuoze types, spitse humor en innemende persoonlijkheid bouwt Ellen haar eigen universum, waar ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen.

Ellen Dikker

Martijn Hillenius

Naast zijn cabaretvoorstellingen werkt Martijn o.a. voor Het Klokhuis, Spijkers met Koppen en Kanniewaarzijn. Ook was hij in een hoofdrol te zien in de met drie Gouden Kalveren bekroonde film “Aanmodderfakker” en maakte hij deel uit van de zangformatie Stanley en de Menzo’s.

In zijn derde soloprogramma “De man in bonus” gaat Martijn op zoek naar het geheim van de voorspoed.

Met hilarische muzikale acts, rake typeringen en scherpe overdenkingen neemt hij u mee op zijn zoektocht.

Carolina Mout afkomstig van de Academie voor Kleinkunst beweegt zich al 25 jaar door diverse branches van de showbizz. Nu brengt zij haar talenten als zangeres, actrice, cabaretière en theatermaker bijeen in een afwisselend en dynamisch theaterconcert. Prachtige intieme songs- vaak in rake Nederlandse bewerkingen- afgewisseld met humoristische persoonlijke ontboezemingen. Swingende Jazz, smachtende torch songs en sprekende kleinkunst. Van Gershwin tot Randy Newman en van Ivan Lins tot Paul van Vliet.

Carolina wordt begeleid door twee muzikale zware jongens.

Nico van der Linden op de vleugel. Leon Mennen gitaar en basgitaar..

Carolina Mout & de Zware Jongens

Los Muziektheater

Opgericht in 2006 door Charlotte Waardenburg, Dookje van Dieren, Femke Vernij en Kim de Fuijk. De vier studeerden aan de opleiding muziektheater van het artEZconservatorium in Arnhem. Tijdens hun studie stonden zij met z’n vieren al veelvuldig op de planken. In 2010 kwam hun eerste avondvullende voorstelling tot stand en toerde de groep met veel succes door heel Nederland. Inmiddels spelen zij dit seizoen hun vierde voorstelling ‘Vast’. Het is voor de meiden van LOS tijd om volwassen te worden. Zij zijn nu rond de dertig en staan voor belangrijke keuzes. VASTigheid is voor de meiden een droom en nachtmerrie tegelijk. Ook deze voorstelling van LOS zit weer bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspanningen. Dat staat wel VAST.
Zij is cabaretière en actrice. Speelde o.a. bij “De Bloeiende Maagden”, De Parade en bij het stand-up comedy gezelschap Comedytrain. “Voor alle mensen die haar nog nooit gezien hebben is Jennifer Evenhuis de aller grappigste vrouw die Nederland heeft”- Lebbis. In haar programma “Hoe moeilijk kan het zijn” gaat het over hoe moeilijk mensen het zichzelf maken in een maatschappij die vol zit met keuzes. Hilarische typetjes, poëtische conferences, een lekker liedje en dat alles met een vrij absurde kijk op het leven. “Jennifer Evenhuis is knettergek, of toch niet”-Micha Wertheim.

Jennifer Evenhuis

Vive Piaf

Nadja Filtzer brengt een ode aan Edith Piaf in haar 100e geboortejaar, met meester accordeonist André Vrolijk. In Vive Piaf vertolken zij het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot granddame van het Franse Chanson. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte zalen met hooggeëerd publiek.

Nadja: “Ik voel me aan haar verwant. Toevallig zijn wij beide klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament”.

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk is te noemen. Et orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia gespeeld en ook het buitenland heeft al een aantal malen met dit orkest kennis kunnen maken. De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijns orkest op het ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië. Het meest prestigieuze tango festival ter wereld.

De twee andere bandleden zijn José Lopretti op de piano en Sandor Kem op contrabas.

Trio Tango Extremo

Bep, de dochter van Rietveld

Utrechtse actrice en zangeres Audrey Bolder schrijft en speelt een monoloog waarin ze onderzoekt hoe legitiem het is offers te brengen om je doel te bereiken. Daarbij dient Bep -schilderes en oudste dochter van ontwerper Gerrit Rietveld- als inspiratiebron. Een levendige muziektheatervoorstelling met nieuwe muziek van componist Willem Friede, waarin de geheimen van de familie Rietveld ontrafeld worden. Geheimen die zo menselijk en herkenbaar zijn dat Audrey er niet aan ontkomt zichzelf en de offers die zij zelf brengt onder de loep te nemen.

Met Klaas Hofstra ( toneel) & Regina Albrink piano

Chopin komt na 150 jaar terug op aarde. Hij ziet zijn dagboek terug en gaat daarin lezen. Een vrouw komt nog even piano spelen. Ze speelt zijn polonaise. Vervolgens herinnert hij zich waarom hij naar Parijs kwam, hoe hij George Sand ontmoette en met haar op de boot stapte naar Mallorca.

Tijdens deze voorstelling worden de volgende stukken gespeeld.

Polonaise opus 40 nr 1 in A

Grande Valse Brillante opus 34 nr 1 in As

Etude opus 25 nr 12 in C

Prelude opus 28 nr 15 in Des “Regendruppelprelude”

Brieven en herinneringen van Chopin en Sand vormen de basis van deze klassieke muzikale voorstelling.

Regie: Margreet Blanken

Chopin …en zijn verlangen

Haan & Hoogeboom

Dorien Haan en Johan Hoogeboom

Johan wil geen man meer zijn. Hij schaamt zich om bij die soort te horen. Alle ellende in de wereld wordt namelijk door zijn soort veroorzaakt. Hij is het zat zich altijd maar te moeten verontschuldigen. Samen met Dorien probeert hij los te komen van het ‘man-zijn’.

Actrice Dorien Haan en Johan Hoogeboom staan al jaren in het theater. Tijdens de Theaterroute 2016 voor het eerst samen in een programma.

Acteur Rens vd Rijdt

Ze was buiten zichzelf! Van woede. Van verbijstering. Van onmacht….Ze had nooit kunnen denken dat zij op haar leeftijd nog door zulke emoties kon worden overvallen. Ze was zo niet van nature, Vera. Nooit geweest. Maar de maat was vol, een grens overschreden. Dit was het. Tot hier en niet verder.

Hoe voelt het als iemand een straf krijgt die niet gerechtvaardigd lijkt? Voor dat dilemma komt Vera te staan op een lentedag in 1998. Een dag waarop het koud is, de zon schijnt en de paasbloemen wiebelen.

Deze voorstelling is gemaakt in opdracht van de Raad voor Rechtspraak en werd voor het eerst gespeeld in november 2011, tijdens de officiële viering van 200 jaar Rechterlijke Macht in Nederland in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Straf

BOLDING Notariskantoor

Bij Notariskantoor Bolding gaat het er gemoedelijk aan toe. Geen afstandelijke mensen, moeilijke wetstaal, verrassingen met de rekening of afspraak nodig om binnen te komen.

Stadsfonds Almelo

Almelo kent een ruim aanbod aan theatervoorstellingen en muzikale optredens, exposities en literaire salons. Veel activiteiten op kunst- en cultuurgebied zijn alleen realiseerbaar dankzij ondersteuning door bedrijfsleven en overheden. Stichting Stadsfonds Almelo biedt financiële ondersteuning voor waardevolle activiteiten en initiatieven in de amateurkunst.

Cogas cultuurfonds

Cogas

Cogas is maatschappelijk erg betrokken en staat midden in de samenleving. Daarom ondersteunen wij graag initiatieven die bijdragen aan ons voornaamste streven: een duurzaam Twente waar mensen comfortabel kunnen wonen, werken en leven

CONTACT

Heeft u specifieke vragen of opmerkingen dan kunt u dit formulier gebruiken

Pin It on Pinterest

Shares
Share This